St. Olavsleden starter i Selånger, ved Sveriges østkyst og og ender i Nidarosdomen i Trondheim. En strekning på hele 580 kilometer fra start til slutt!

Den følger deler av veien som Olav Haraldsson reiste da han sommeren 1030 kom tilbake fra Novgorod i Russland for å gjenerobre den norske tronen. En reise som endte med slaget på Stiklestad, Olav Haraldssons død og påfølgende helgenkåring.

St. Olavsleden

Den siste strekningen av St. Olavsleden, fra Stiklestad til Trondheim, er selve sjarmøretappen. Å vandre her tar en uke, og du får Olavsbrevet ved ankomst Trondheim. Olavsbrevet deles ut til pilegrimer som har vandret minst 100 km til Nidarosdomen.

St. Olavsleden i Norge slynger seg gjennom vakkert trøndersk kulturlandskap og dype stille skoger. På vandringen vil du komme til klostre, middelalderkirker og husmannsplasser. Overnatting kan du få både i stabbur, kirkestuer, på små familieherberger og tradisjonsrike slektsgårder.

Du kan vandre på egen hånd eller ble med på en guidet gruppetur. Du kan også få hjelp til planlegging og organisering av turen. Under har vi presentert de forskjellige mulighetene.

Hva passer best for deg?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_GBEnglish (UK)